Meditatív kenyérsütés

Eucharisztia – A barátság szentsége programunk keretén belül meditatív kenyérsütésre készülünk, hogy előkészítsük az agapét, Jézus szeretetlakomáját.

Szeptember 6-án 9.00-tól várjuk a résztvevőket a Párbeszéd házában.

A kenyér nem csak egy étel a sok közül. Nyelvünkben a „kenyér” szó magát a táplálékot, általában AZ ételt helyettesíti.

Annyira mindennapivá vált, hogy sokszor alig figyelünk rá. olyan ételnek gondoljuk, ami természetes, hogy mindig van. Ha más nem is, de kenyér mindig kell.

Amikor a kenyeret saját magunk készítjük el, kézzel, akkor más kapcsolatba kerülünk vele.

Látjuk, érezzük, hogy hogyan fejlődik a kezünk között. Figyelemmel kísérjük a növekedését, és amikor sül, érezzük az illatát. Ott vagyunk vele az örömünkkel, amikor elkészül és forrón megérinthetjük.

Az ilyen kenyeret máshogy eszi az ember. Minden falatkájában és ízében benne tudjuk erőfeszítéseinket és szeretetünket a kenyér iránt. A kenyér így válik élővé, életté.

Arra hívom azokat, akik szeretnék ezt a csodát megtapasztalni, hogy vegyünk részt a kenyér elkészítésében. Maga a tésztával való munka egy imádság. A kenyér elkészítése hosszú, több órás folyamat. Amíg a tésztánk pihen, addig mi is megpihenünk majd. Az ima és a munka ritmikus váltakozása vár ránk, és mindazokra, akik szívesen vesznek részt a meditatív kenyérsütésben.

Imánk és munkánk eredménye pedig várhatóan örömére szolgálhat sokaknak, akik ebből a kenyérből majd táplálkoznak.

Czakó Ágnes SA nővér

Regisztráció: https://forms.gle/Eo71CNBGJ1sxdiMh6